Aktivnosti:

Sportsko-rekreacijske aktivnosti

Kroz sudjelovanje u sportskim aktivnostima korisnici razvijaju i održavaju svoje mentalno i tjelesno zdravlje, jačaju samopouzdanje, čime se potiče osjećaj zadovoljstva, radosti, želje za druženjem, smanjuje se stres,napetost, te se istovremeno preventivno potiskuju i neki od oblika agresivnog ponašanja. Sve spomenuto u konačnici podiže kvalitetu života naših korisnika. Korisnici Centra za rehabilitaciju Josipovac redovito uspješno sudjeluju na Prvenstvima Hrvatske u plivanju i kuglanju . Od sportskih aktivnosti korisnici mogu izabrati: stolni tenis, košarku, plivanje, jahanje, pikado, stolni nogomet, badminton. Centar je ostvario suradnju s V.K. Jug gdje se korisnici rekreiraju i treniraju tijekom godine i uoči natjecanja.

Organizirano provođenje slobodnog vremena

U Centru se korisnicima nude razni oblici slobodnih aktivnosti koje , osim što su prilika za vježbe, igru i zabavu, potiču kod korisnika i razvoj socijalnih vještina ( odlazak na kupanje, izlazak u kafić, kupovina za potrebe korisnika) Korisnicima se nudi na izbor računalna radionica, šetnje,gledanje zabavnih sadržaja na tv-u, kupanje u bazenu, zabava u parku, proslave rođendana itd…)

Samozastupanje korisnika

U Centru se organiziraju sastanci korisnika, gdje uz podršku terapeuta korisnici slobodno iznose svoje stavove, prijedloge , mišljenja glede rješavanja određenih problema s kojima se susreću u svakodnevnom životu i želje kojima je cilj unaprijediti kvalitetu vlastitog življenja. Korisnici se potiču na ostvarivanje svojih prava i biraju svoga predstavnika koji sudjeluje u vođenju sastanka.


Naša djelatnost


Djelatnost Centra za rehabilitaciju Josipovac je pružanje usluga:

Stalnog, tjednog , privremenog smještaja Poludnevnog boravka
Njege i brige o zdravlju
Medicinske rehabilitacije
Psihosocijalne rehabilitacije
Socijalne skrbi
Radnih aktivnosti
Radne terapije
Likovne terapije
Glazbena terapije
Fizioterapije
Osposobljavanja u posebnim uvjetima
Usluge savjetodavnog rada
Organiziranog provođenja slobodnog vremena

Naša djelatnost
Kontakti

Centar za rehabilitaciju Josipovac

Na rijeci 13a, 20207 Mlini
Matični broj: 1151703
OIB: 62252145399
E-mail: czrjosipovac@gmail.com
Žiro račun: 2390001-1100018310 HPB Ravnateljica: Marina Sambrailo

Tel: ravnateljica 020/ 312-221
računovodstvo 020/ 312-220
Odjel njege i brige o zdravlju 020/ 422-202
Fax: 020/ 414-054, 020/416-438

Naša djelatnost

Centar za rehabilitaciju Josipovac

U Centru za rehabilitaciju Josipovac trenutno je smješteno 30 korisnika s intelektualnim teškoćama s pridruženim tjelesnim i višestrukim smetnjama . Stambeni uvjeti u ustanovi zadovoljavaju moderne načine skrbi. Centar Josipovac pruža i usluge poludnevnog boravka u koji su uključena 22-a korisnika.